Jussilta Uutisia ja tietoa

Jälleen sota olympialaisten varjossa?

Vuonna 2008 Venäjä hyökkäsi Georgiaan olympialaisten aikana arvellen ihmisten töllöttävän olympialaisia, eikä kiinnittävän juuri huomiota Venäjän imperialistiseen hyökkäyssotaan Georgiaa vastaan.

Tänään on Ukrainassa - olympialaisten aikana - kuollut ainakin yhdeksän ihmistä ja loukkaantunut yli sata ihmistä. Lähde: http://www.postimees.ee/2701584/vagivald-kiievis-on-noudnud-uheksa-ohvrit

Minulla ei ole tarkempaa tietoa siitä mistä on oikein kysymys, mutta oletan Venäjän FSB:n löytyvän tapahtumien taustalta - jos tapahtumia päästään joskus tutkimaan puolueettomien tutkijoiden toimesta.

Uutisessa kerrotaan panssariajoneuvoista Kiovan kaduilla. Olen varma siitä, että kyseessä EI ole oppositio.

Eräs opposition johtajista on kehoittanut naisia ja lapsia poistumaan Euro-Maidanilta - eli oppositio ei ilmeisesti suostu menemän lampaina teurastamoon.

-----

Mitään hyvää ei ole odotettavissa. Tässä sitä taas ollaan vuonna 2014.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Kaipa hallituksen kopla tuohon pystyy ilman fsb:n sekaantumista. Berkutin rivithän ovat rakoilleet väkivallan eskaloinnin suuntaan jo tammikuun puolella.

Juhani Putkinen

Ukrainan presidenttinä on toki venäläismielinen henkilö, joka ei ole etninen ukrainalainen. Vaikka sanoisin, että kyseessä on ukrainofobi, niin tuskin menee vikaan.

Käytännössä Janukovitshin takaa löytyy kuitenkin Venäjän "karvainen käsi". Hän on nimenomaan Venäjän valtaan auttama henkilö. Edellinen Ukrainan presidentti nimittäin oli länsimielinen ja halusi auttaa Georgiaa, joka joutui Venäjän brutaalin hyökkäyksen kohteeksi mm. vuonna 2008.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Eikös tuo Georgian sodan alkaminen ollut kuitenkin ihan Georgialaisista kiinni? Noin tykistön käyttö tuppaa aiheuttamaan reaktion...

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #6

Georgialaisten siviilien asuttamia kyliä ja georgialaisia poliiseja tulitettiin ENSIN raskailla aseilla ja venäläisiä joukkoja tunkeutui luvatta Georgian alueelle.

Georgia puolusti itseään Venäjän hyökkäykseltä vastaavasti kuin Suomi Talvisodassa.

Venäjän propagandaa ei kannata uskoa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #11

Venäläiset talvisodan vankit ihmetteli miksi heitä ammutaan kun he tulivat auttamaan suomalaisia pois kapitalistisen vallan ikeen alta.
Isä ei paljoa Suomussalmen ja Raatteen taisteluista kertonut, kertoi vaan että ensin oltiin hätää kärsimässä ja jatkossa apuun tuli luonnon voimat kovilla pakkasilla ja tilanne kääntyi meidän eduksi.
Historia kyllä pyrkii toistamaan itseään, yrittäisivät neuvotella asiat ilman turhaa toinen toisensa tappamisia. Tappamiset jäytää mielessä ja haittaavat normaalia elämää liian kauan.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #23

Suomi oli Talvisodan alkuvaiheessa helisemässä Suomussalmen suunnalla, kun jokaista tiepahasta pitkin tunki rykmentti tai divisioona Venäjän joukkoja Suomen kimppuun ja vastassa oli niillä teillä suuruusluokkaa joukkueen verran suomalaisia. Myöhemmin Suomen sodanjohto keskitti alueelle riittävästi suomalaisia joukkoja lyömään ryssät mättääseen.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Suomu...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #25

Historian tunteminen on tärkeä asia, vaikka nyt opetussuunnitelmista ollaan historian opetusta vähentämässä, jos ei tunne historiasta edes alkeita ei oikein voi hahmottaa nykyistä maailmanmenoakaan. Todella hyvä linkki menneisyyteen, isäni kuului PPP6 joukkoihin. Joku kehtasi näitäkin taisteluja tutkimuksissaan sanoa turhiksi kun ei se Raatteen tie olisi riittänyt venäläisten huoltotieksi, -kapea ja huonokuntoinen tie liian suuren joukon huoltamiseksi olisi tukahduttanut hyökkäyksen ilman vastarintaa..

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #28

Hannu: "jos ei tunne historiasta edes alkeita ei oikein voi hahmottaa nykyistä maailmanmenoakaan."

Näin on.

Meidän suomalaisten on tärkeää tuntea ja tietää Venäjän tekemiset ja tekemättä jättämiset karkeasti 500 vuoden ajalta. Myös muualla kuin Suomen rintamalla.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Tuleeko ukrainasta euroopan syyria,jossa pannaan kaikki matalaksi ja lopuksi maa jaetaan kahtia,,,??!

Juhani Putkinen

Venäjä yrittää valloittaa koko Ukrainan.

Kahtia jakaminenkaan ei ole helppoa, sillä vaikka läntinen Ukraina on periaatteessa etnisten ukrainalaisten aluetta, niin siellä on myös venäläisten asuttamia "laikkuja". Vastaavasti vaikka itäinen Ukraina on pääasiassa venäläisten asuttama, niin siellä on myös hyvin merkittävä määrä etnisiä ukrainalaisia.

Kahtia jakaminen johtaisi etnisiin puhdistuksiin - ajettaisiin siviilejä pakolaisiksi omista kodeistaan - kuten Venäjä on tehnyt Georgiassa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Venäjän ääni" kirjoittaa?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pertti,
katsoppa kaikki nuo kuvat niin mellakoissa on mukana myöskin Suomen lippu ja tietenkin hakaristi.

http://www.kp.ru/photo/54308/974628/?geo=47#_=_

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

Rynkkyjä ei heillä kuitenkaan ole!

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta
Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Terve Juhani, tuolta löydät jonkin verran tarkempaa tietoa siitä mistä on kyse ja kuinka tilanne eteni siihen mitä se on nyt: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161027-prote...

Juhani Putkinen

Ukrainan viranomaiset ja Venäjä yrittävät estää videokuvan ja valokuvien lähettämisen Maidanin tapahtumista.

Viron tiedostusvälineet onnistuvat kuitenkin jotenkin välittämään kuvamateriaalia.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio
Juhani Putkinen

Liveä pääsee lävitse silloin kun sattuu pääsemään tai päästetään.

Juhani Putkinen

Euroopan Neuvoston viralliset tarkkailijat ovat keränneet runsaasti materiaalia Ukrainan viranomaisten (yleensä venäläisiä) törkeästä, rikollisesta väkivallasta siviilejä vastaan:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/mai...

Kymmeniä mielenosoittajia on kadonnut jäljettömiin - ehkä murhattu.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kannattaa olla tarkkana, ettei erehdyttäisi pelon lietsontaan.

Siis on hyvä painottaa kaikkia tosiasioita.

Voidaan myös sanoa, että eilen illalla Ukrainassa meni noin 44 000 000 ihmistä rauhallisissa oloissa nukkumaan.

Samaten voidaan arvella että päivässä, parissa kuolee Ukrainan maantieliikenteessä saman verran ihmisiä kuin nyt on kuollut mellakoissa.

Ikävää on se että muutamat sadat mielenosoittajat pääsevät polttopulloineen
satojen miljoonien ihmisten olohuoneisiin television avulla. Kuitenkaan näillä ihmisillä (meillä) ei ole osaa eikä arpaa tapahtumiin tai mahdollisuuksia ristiriitojen ratkaisemiseen.

Juhani Putkinen

"Ikävää on se että muutamat sadat mielenosoittajat pääsevät polttopulloineen
satojen miljoonien ihmisten olohuoneisiin television avulla."

Täsmälleen päinvastoin.

"Miljoona" rauhanomaista ukrainalaista mielenosoittajaa olisi jo joukkomurhattu Venäjän panssarivaunujen telaketjujen alle, sekä venäläisten erikoisjoukkojen ampumina - mutta kun kuvamateriaalia tapahtumista pääsee vielä läntiseen mediaan, niin tätä joukkomurhaa ei ole vielä tapahtunut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Äärimmäisen kyyninen näkemys Mollilta. Jos Helsingin kaduilla taisteltaisiin, kuinka rauhassa Suomen kodeissa oltaisiin?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#18

niin... nyt pitäisi saada tieto siitä, mitä 44 milj ukrainalaista ajattelee.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #19

Ukrainalaisia ei ole enää jäljellä 44 miljoonaa - nimenomaan Venäjän suorittamien kansanmurhien vuoksi.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Ukrai...

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl Vastaus kommenttiin #19

Miten olisi uudet vaalit kuten oppositio esittää?

Mielenosoituksethan laukaisi se, että Janukovitsh petti omat vaalilupauksensa eli lähentymissopimuksen EU:n kanssa, sopimuksen jonka hän itse neuvotteli. Lähentymisestä Venäjän kanssa ei vaaleissa puhuttu mitään.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #30

Janukovitsh ei voi sallia uusia vaaleja, sillä niitä tulisi tarkkailemaan iso joukko läntisistä demokratioista - joten Janukovitsh häviäisi ne vaalit. Uusi valta rupeaisi tutkimaan Janukovitshin hallinnon tekemiä rikoksia ja ...

Niinpä puheistaan huolimatta Janukovitshilla on mahdollisuus vain väkivallan ja viime kädessä Venäjän avulla.

Henri Hakkarainen

Valtion palkkaamia rosvojoukkoja, kiduttamista ja tappavan voiman käyttöä, vastarintaporukan koko ajan parantuva varustautuminen ja käsistä lähtevä väkivalta, ei tää jamboree voi päättyä enää kohtuullisella tavalla. Venäläisiä joukkoja taitaakin jo olla tuolla berkutien tukena, mutta ovatpa vastarinnankin jäsenet saaneet jo työkaluja panssariajoneuvojen tuhoamiseen, alkaa löytymään melkoisesti kuvia ja videoita, jotka kyllä tuovat mieleen jonkin post-apokalyptisen elokuvan.

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.ph...

Tässä tilanteessa asevelvollisuusarmeija kyllä osoittaa kyntensä ammattiarmeijaan verrattuna. Uskaltaakohan kukaan yrittää komentaa armeijaa mielenosoittajia vastaan, saattaapi käydä niin, että komentajalla on itsellään luoti tai pari läskissään ja useampikin armeijan yksikkö liittynyt kansannousuun. Ei suomessakaan varmasti tulisi kellekään kantapeikolle mieleen käyttää asevoimia omaa kansaa vastaan juurikin arvaamattomien seurausten vuoksi, asevelvollisten kun ei oikein voi odottaa noudattavan itselleen epämieluisaksi koettuja käskyjä.

Sitä vähän ihmettelen, etteivät toimittajien järjestöt ole nostaneet isompaa mekkalaa tiedonvälityksen häirinnästä ja toimittajien ottamisesta väkivallan kohteeksi viranomaisten toimesta.

Tilannetta seuraillen...

http://www.slideshare.net/NazarBartosik/what-is-re...

Juhani Putkinen

"Valtion palkkaamia rosvojoukkoja, kiduttamista ja tappavan voiman käyttöä"

Ukrainan viranomaisten virkapuvuissa olevat henkilöt ovat käyttäneet suunnatonta mielivaltaista väkivaltaa rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan - jopa satunnaisesti kadulla kävellyttä viiden teatterikoulun oppilaan ryhmää vastaan. Euroopan Neuvoston raportoijan Mailis Repsin mukaan kyseessä on "eläimellinen viha". Hän kertoo näitä joukkoja tuodun Kiovaan Ukrainan itäosasta (eli venäläisiä).

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Kuukausikaupalla hallintorakennusten valtaamista ja leiriytymistä on rauhanomainen mielenosoitus? Meillä oli kiakkoviaraat Tampereella rikkoneet pari ikkunaa. Löytyikö silloin ymmärrystä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

On eri asia ajaa jotain päämäärää kuin mennä huvikseen rikkomaan ikkunoita. Kiakkovierailla ei ollut mitään käsitettävää agendaa mihin he pyrkivät.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #27

Kiakkovieraille olisi pitänyt antaa oikein isän kädestä.

Juhani Putkinen

Muuten, urhea toimittaja ja kirjailija Anna Politkovskaja oli ukrainalainen. Venäjän FSB yritti murhata hänet myrkyttämällä kun hän oli lentämässä Beslaniin koulukaappauksen aikana - sillä kertaa Anna jäi eloon ihmeen kautta. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä Anna murhattiin ampumalla nimenomaan Venäjän FSB:n toimesta.

Juhani Putkinen

Oletan Venäjän asettaneen ehdoksi lainaerän luovuttamiselle Ukrainalle, että Ukrainan viranomaiset hyökkäävät mielenosoittajien kimppuun - tilannehan oli rauhoittumaan päin.

Toimituksen poiminnat