Jussilta Uutisia ja tietoa

Terveisiä "terroristien koulutusleiriltä" - palasin juuri kotiin

Johdin "leirillä" "taisteluampumaharjoitukset" - lyijyä oli ilmassa kuin pienessä sodassa.

Ampumaradalle oli sijoitettu viisi nousevien taulujen kauko-ohjattavaa mekanismia eri suuntiin ja eri etäisyyksille. Tauluina käytettiin tavallisia  SRA-taulujen mitoilla pahvista valmistettuja tauluja. Kyseiset taulut nousevat noin kolmeksi sekunniksi kouluttajan painaessa epäsäännöllisin väliajoin kyseisen taulun nappia.

Ammuntaa harjoitetaan ensin paikalta ja sitten kun ampuja hallitsee homman niin myös liikkeestä. Osuman kohdalla ei ole merkitystä, vaan yritetään saada mahdollisimman monta osumaa kaikkiin tauluihin. Kierroksen lopuksi osumat merkitään ja lasketaan - sekä ampuja vaihtuu.

Aseina käytettiin tänään AK-47 kopioita, joskus ammutaan myös 9 mm sotilaspistooleilla.

Tällä kertaa "terroristeiksi" olivat harjoittelemassa suomalaiset reserviläiskivääreillä Varkauden ampumaradalla. En tiedä ottiko kukaan "terroristikoulutusta" videolle. Jos otti, niin sekin video saattaa päätyä Venäjän propagandaohjelmaan, jossa väitetään minun kouluttaneen ukrainalaisia terroristeja - tietysti fasisteja tai natseja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Tehän olette suunnaton uhka baltian rauhanomaiselle kehitykselle,ja ukrainakin seisoo tai kaatuu Putkisen toimesta-harva moiseen pystyy,,,!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Propagandan määrää on selvästi lisääntymään päin, näin ainakin olettaisi tämänpäiväisen episodin jälkeen - liittyen Ukrainan tapahtumiin.

AK-47 kopioilla voi ilmeisestikin ampua myöskin sarjatulella, vaan taitaa se yksittäisellä tulella osua maaliin tarkemmin.

Itse pidin taistelupareittain tuollaiseen harjoitukseen osallistumisesta, siinä ehtii ampumaan kaverinkin tauluun, mikäli kaveri tekee samoin, niitä reikiä tulee!

Juhani Putkinen

Minun ammunnoissani ei ole kaverin tauluja.

Jos yksi ampuja ampuu, niin hän ampuu kaikkia viittä taulua, esimerkiksi 3x20 laukausta. Lippaanvaihto pitäisi tehdä siten, että on patruuna piipussa - jos taulu nousee lippaanvaihdon aikana, niin se piipussa oleva ammutaan nousseeseen tauluun ja ase ladataan mahdollisimman nopeasti uudelleen.

Taistelijaparin tapauksessa parin pitäisi edetä vuorotellen siten, että toinen suojaa etenijää ampuen taas kaikkiin tauluihin. Kun etenijä vaihtuu, niin suojaajakin vaihtuu. Molemmilla ei saisi milloinkaan olla lipas samaan aikaan tyhjänä, eli pitää tehdä hyvää yhteistyötä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hyvä, että jotkut toimivat suomalaisten reserviläisten parissa ja jotkut osallistuvat koulutukseenkin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ihmettelen monesti, pitääkö aina kuulua maakutajoukkoihin. Suomalaiset haluaisivat osallistua monilla tavoilla yhteiskunnan puolustamiseen.

Mielestäni maakuntajoukot ovat aivan torso, Suomalaisten pitääisi sada koulutusta kaikissa tehtävissä.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #7

Ari: "Ihmettelen monesti, pitääkö aina kuulua maakutajoukkoihin. Suomalaiset haluaisivat osallistua monilla tavoilla yhteiskunnan puolustamiseen."

Tämänpäiväisiinkin ammuntoihini osallistui ainakin yksi maakuntajoukkoihin sijoitettu upseeri - mutta osallistumisen ehtona ei ole edes jäsenyys missään puljassa.

Minusta Suomeen pitäisi jälleen perustaa sekä Suojeluskunnat, että Lottajärjestö. Suojeluskuntien pitäisi tietysti olla virallinen osa Puolustusvoimia, kuten olivat aiemminkin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #9

Suojeluskunta ja Lottajärjestö olisi tarpeellista perustaa ajoissa nyt kun vielä ne voisi rauhassa kouluttaa. Maailmantilanne on jo muuttunut ja Suomea on myyty pois pala palalta, eikä seurauksia ole katsottu mitä siitä seuraa pitkällä tähtäyksellä.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #19

Hannu: "Suojeluskunta ja Lottajärjestö olisi tarpeellista perustaa ajoissa nyt kun vielä ne voisi rauhassa kouluttaa."

Juuri näin.

Valitettavasti maanpuolustuksen saralla ei ole mahdollista saavuttaa tuloksia nopeasti - sitten kun tarvitaan - vaan valmiudet ja kyvykkyydet täytyy rakentaa "syvän rauhan aikana" kymmenien vuosien kuluessa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #21

" Norjalaiskenraali Norjan puolustusvoimiin yritetään saada huomattavia määriä lisää naisia, sanoo norjalainen prikaatikenraali Per Arne Five. Parhaista sotilaista monet ovat naisia. "

Ihmettelen miten Suomella on vara tuhlata naisten kyvyt maanpuolustuksessa ja ( kodinturvajoukoissa ). Naiset erittäin hyvin kuolutettu, sopisivat erittäin hyvin teknisiin joukko-osastoihin.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #38

Ilman Lottien uhrautuvaa ja pyyteetöntä suurenmoista panosta maanpuolustuksemme hyväksi Suomelle olisi ilmeisesti käynyt huonosti Talvisodassa ja Jatkosodassa.

Suomen maanpuolustus tarvitsee suomalaisten naisten panosta myös nyt.

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta Vastaus kommenttiin #9

Mikäköhän on ollut esteenä ettei Suojeluskunta- ja Lottajärjestöjä ole voitu perustaa? Aikanaan ne piti lakkauttaa NL:n vaatimuksesta fasistisina järjestöinä, mutta tuo syy on ainakin poistunut.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #23

Vuonna 1994 yritettiin perustaa Suojeluskunnat uudelleen. Olin jo matkustanut Helsinkiin, sillä perustamistilaisuuden piti olla Katajanokan Kasinolla. Juuri ennen perustamistilaisuutta vaimoni soitti minulle matkapuhelimeen, että oli saapunut telefaks, jossa perustamistilaisuus oli peruutettu, koska silloinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund oli sen kieltänyt.

En voi olla lisäämättä kommenttiin sanaa Fuck.

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta Vastaus kommenttiin #25

Kiitos vastauksesta. Alan seuraavina joutohetkinäni penkomaan syitä tuohon kieltoon. Kuka välitti Hägglundin kiellon?

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #27

Taisi olla Reima T. A. Luoto.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #23

Eräs perustavaa laatua oleva ongelma on ilmeisesti se, että osa meidän vasemmalla reunalla olevista poliitikoista on jämähtänyt vuoden 1918 hiekkakuoppien reunoille. Tämä huolimatta siitä, että mm. Pikän sillan tuollepuolen on pystytetty Ässä-rykmentin patsas ja että tammikuussa 1940 ammattiliitot tunnustivat ns. Tammmikuun kihlauksen. Siihen liittyi muun ohella työläistaustaisten nuorten miesten mahdollisuus liittyä suojeluskuntiin.

Lainaus alla olevasta lähteestä:

"Asiaa olivat helpottaneet jo muutkin yhteiskuntasopimukset, esimerkiksi tammikuun kihlaus ja erityisesti suojeluskuntasopimus työväenjärjestöjen jäsenten liittymisestä suojeluskuntiin.[9] SDP:n puoluetoimikunta katsoikin että organisaatio oli riittävän irtautunut suojeluskuntatyöstä, eikä työväestöllä ollut enää syytä boikotoida poikajärjestöä.[10] Tämä tarkoitti mahdollisuutta saada myös työväestön pojat toiminnan piiriin."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotilaspojat

Jos reilut kaksikymmentä vuotta vuoden 1918 tapahtumien jälkeen saatettiin toimia näin, niin mikä ihme nykyisiä demareita Suojeluskunnan uudelleen käynnistämisessä hiertää. Tämän kirjoitan tietoisena siitä, että eräs oma esi-isänikin oli hiekkakuopan reunalla ja jäi sinne. Toinen esi-isäni tappeli brittien perustamassa slavo-birittiläisessä divisioonassa Muurmanskissa bolsheviikkeja vastaan.

No se lienee selvä, että poliittisella vasemmalla reunalla joillakin verenpaine nousee kun kuulevatkin etuliitteen "sotilas- ". Mielenkiintoista on nyt nähdä miten tämä joukko käsittelee kannanotoissaan Ukrainan tilanteeseen liittyvää tuvallisuus- ja sotilaspolitiikan kylmää realismia ja raa-an voiman käyttöä ?

Mielenkiintoista on myös seurata ulkoministerimme lausuntoja ja peilata niitä hänen vakaumukseensa ja siihen miten hänen vakaumuksensa on vaikuttanut maanpuolustuksemme kehittymiseen( kehittymättömyyteen )vuosien aikana sekä käynnissä olevaan kotimaiseen Nato -keskusteluun sekä keskusteluun ns. pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä ( mitä se sitten lieneekin ). Nythän tietenkin ruotsalaiset ovat jo valmistelemassa pika-pikaa solidaarisuuskannanottoja Ukrainan kansan puolesta. Siitä varmasti ukrainalaiset ovat ikionnellisia. Toisaalta presidentti Putin sitten varmasti ottaa vakavasti huomioon toiminnassaan nämä ruotsalaisten solidaarisuuden julistukset.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #31

Markku: "Eräs perustavaa laatua oleva ongelma on ilmeisesti se, että osa meidän vasemmalla reunalla olevista poliitikoista on jämähtänyt vuoden 1918 hiekkakuoppien reunoille."

Niin, ja siitä kärsii Suomi ja suomalaisten turvallisuus.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kuinka hyvin uskot Venäjän eri tiedustelupalvelujen seuranneen ja kirjanneen ylös koulutustoimiasi ja käyntejäsi Virossa?

Juhani Putkinen

En tiedä, eikä se minua edes erityisesti kiinnosta. Viron kaitsepolitsein (Suomen supoa vastaava organisaatio) mielestä tekemiseni kiinnostavat Venäjän tiedustelupalveluja - mutta siinäpähän vaan kiinnostaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vältyttiinkö tällä kertaa henkilövahingoilta?

Juhani Putkinen

Niin miltä henkilövahingoilta?

Minun järjestämissäni harjoituksissa on tainnut tulla yksi mainitsemisen arvoinen henkilövahinko. Viime syksynä sissisotaharjoituksessa (Virossa) yksi sisseistä kompastui juostessaan ja hänen käteensä tuli murtuma.

Muuten, Uusi Suomi ja minä vaadimme, että kommentoijat kirjoittavat omalla oikealla nimellään ja esiintyvät omalla oikealla tunnistettavalla kasvokuvallaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tämä verkkolehti on sulkenut minut kertaalleen palstoiltaan juuri kuvan puuttumisen vuoksi. Toimitin kuvan, ja porttikielto peruutettiin. Ehkä henkilöllisyyttäni edelleen epäillään, koska minua pidetään jollain tavoin ulkokehällä. Sukunimeni tulee isältä ja etunimen päätti äiti, joten tämän oikeampaa identiteettiä minulla ei ole. En aio lähteä esittelemään passiani US:n toimitukselle.

Tällä hetkellä olen kieltolistalla ainakin Jore Puusan blogista, mutta esimerkiksi Reijo Tossavainen ja Juhani Putkinen sietävät minua yhä.

Harjoituksissa loukkaantumisia koskeva tieto oli ehdottomasti kertomisen arvoinen!

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #28

Edelleen kysyn MISSÄ ja MILLOIN minun johtamissani sotaharjoituksissa joku olisi "loukkaantunut"?

Väitän kyseessä olevan kunnianloukkaukseen verrattavissa olevan valheen.

Uuden Suomen pitäisi estää sääntöjensä vastaisten kommenttien julkaisun - minun ei pitäisi olla tarpeen niitä deletoida.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #29

"Edelleen kysyn MISSÄ ja MILLOIN minun johtamissani..."

- Jos tietäisin niin varmasti vastaisin, kun noin kauniisti pyydetään.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Juhani Putkinen on kuitenkin aiheuttanut ulkopoliittisen ongelman Venäjän ja Suomen välille.

No, siitähän ei tulla puhumaan, kuten ei siitäkään puhuttu kun ulkoministeri Kanerva (kok) asetti Suomen vaaraan lähetellessään virkakännykällään, ja omallaankin, jota tottakai seurataan, ***rille, tai muille mahdollisille ilolinnuille hölmöjä seksiviestejä.

Ei ole merkitystä, onko uutinen tekaistu, tai manipuloitu. Se on Venäjän mediassa suomalainen upseeri ja sillä siisti.

Juhani Putkinen

Markku: "Juhani Putkinen on kuitenkin aiheuttanut ulkopoliittisen ongelman Venäjän ja Suomen välille."

Oletko ihan tosissasi?

Itse oletan, että osallistumiseni kansainvälisen nuorisoleirin tapahtumiin Virossa vaikuttaa kaikkein vähiten Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin.

Sen sijaan imperialistisen roistovaltion Venäjän de facto sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulle alueelle (Krim) pitäisi aiheuttaa melkoisia ongelmia Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

En siinä mielessä tosissani, etteivätkö Venäjän ja Suomen "tärkeät" viranomaiset tietäisi totuutta.

Tarkoitin lähinnä Venäjän kansalle mennyttä sanomaa.

Tiedän jo, että se on väärennettyä tietoa, mutta selitä niille...

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #17

Markku, Ukrainan suuntaan minä en ole ihan tarkoituksella tehnyt yhtään mitään - sillä en käytännössä voi tehdä heidän hyväkseen mitään.

Mietippä sitä hyvinkin todennäköistä skenaariota, että Venäjä hyökkää Viroon ja minä olen siellä ihan aikuisten oikeasti puolustamassa aseellisesti Viron itsenäisyyttä.

Mitä Suomi tekee siinä tilanteessa - auttaako Viroa kuten minä toivon, vaiko ...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #18

Luultavasti paskat housuissa luikkii karkuun, mutta minä ainakin olen valmis puolustamaan eteläistä naapuriani. Se hyvä puoli on että vatsaltani en pakoon pysty juoksemaan joten niille sijoilleni jään. Toivottavasti muutama vihulainen jää kanssa.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #24

Kiitos Jouni tarkoittamastasi henkisestä tuesta. Viisaasti toimivalle sissille se ylimääräinen paino ei välttämättä ole kohtalokas ongelma. Näin julkisesti en voi kirjoittaa enempää.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #26

Olen jo kertaalleen ollut puolustamassa Viroa Tehtaankadulla ja tarvittaessa toistamiseenkin ellei muu kohde ole tärkeämpi. Moskovan Venäjän mongooleille ei tarvitse sallia "uutta Novgorodin valloitusta"

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #24

Jouni. Meillä ilmeisesti jäänyt väliin liikunta, mietin eilen juuri samaa, taitais jäädä niille sijoille missä menis asemiin.

Tosin sissisodassa kyse pitkälti oveluudesta.

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #35

Ari: "Tosin sissisodassa kyse pitkälti oveluudesta."

Näin on. Pyrkimykseni on, ettei vihollinen missään vaiheessa edes näe yhtään sissiä - mutta kärsii kirveleviä tappioita.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei kuitenkaan venäläinen hakukone Jandeks löydä mitään Юхани Путкинен haulla viimeisen kahden viikon ajalta. Venäläisissä tv-ohjelmissa lisäksi väitettiin englantia puhuvan kouluttajan olevan Nato-maasta.

Juhani Putkinen

Mikko: "Venäläisissä tv-ohjelmissa lisäksi väitettiin englantia puhuvan kouluttajan olevan Nato-maasta."

Tavallaan ovat oikeassa - olin NATO-maan Viron sotilasvirkapuvussa.

Oleellista on kuitenkin, että kyseessä oli Virossa järjestetty kansainvälinen nuorisoleiri, eikä suinkaan Ukrainassa järjestetty terroristien koulutusleiri.

-----

Venäjä käyttää kaikki mahdolliset ja mahdottomat tilaisuudet hyväkseen oman syvästi valheellisen propagandansa levittämiseen. Siitä tietysti pitää tehdä ryssille kunniaa. Propaganda on erittäin tärkeä ase.

Juhani Putkinen

Kommenttini tähän Uuden Suomen uutiseen saattaa hieman selvittää mistä on kysymys:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/67044-suomalaismie...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Todettakoon nyt kaikille, että ei Juhani Putkinen ole ainoa joka on tukenut omalla panostuksellaan Viron maanpuolustusta. Sitä on jo 1990 -luvulta alkaen Suomen Valtio virallisesti tehnyt tukemalla Viroa mm. koulutuksella, asiantuntijaneuvonnalla sekä myös materiaalisesti. Se, että Juhani Putkinen toimii vapaaehtoisenan kouluttajana Virossa, siinä ei ole minkään lain vastaista. Jos olisi , niin tokihan siihen olis jo puututtu.

Mutta mistä tämä keskustelu alunperin sai alkunsa ja mitkä olivat siihen liittyvät tosiasiat ? Niin kuin täällä on todettu, tällaisessa tilanteessa kuin nyt Ukrainan tilanne on luonut, tulee olla vapaan median tiedon liikkumisen osalta olla tarkkana. Kuka esittää mitäkin ja mitkä ovat esittäjän perimmäiset tarkoitukset sekä kuka on viimekädessä liikkeelle pannun tiedon takana. Ehkä kannattaa ylläpitää myös jonkinlaista suodatusta vastaanottaessaan "tietoa". Toisaalta vääristetyn tiedon jakaminen on merkki jostakin. Kannattaa siis ajatuksella lukea kaikenlaista ja tehdä sitten itse johtopäätökset mitä milläkin ajetaan loppujen lopuksi takaa.

Informaatiosodankäynnissähän ei tarvita mittavia sotilasosastoja, joukkojen keskityksä eikä siinä kulu patruunoita ja muuta materiaalia. Siinä ei myöskään tule kaatuneita eikä fyysisesti haavottuneita. Siksi se on kannattava sodankäynnin muoto. Paras tapahan on voittaa sota ampumatta laukaustakaan.

Juhani Putkinen

Markku: "Informaatiosodankäynnissähän ei tarvita mittavia sotilasosastoja, joukkojen keskityksä eikä siinä kulu patruunoita ja muuta materiaalia."

Venäjä on valitettavan hyvä informaatiosodankäynnissä. On erittäin valitettavaa, että Suomestakin löytyy niitä Leninin mainitsemiaa hyödyllisiä idiootteja, jotka toimivat imperialistisen roistovaltion Venäjän puolesta Suomea vastaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa on menossa parast´aikaa tuulivoimalasota, Ville Niinistö suojeluskuntineen oli Porin Eetunaukiolla puolustamassa sekä ympäristöä että työpaikkoja tuulivoiman lisäämisellä. Lupamenettely pitäisi saada nopeaksi, ja kun kaikki kannattavat tuulivoimalaa, homma onnistuisi raivaamalla hallinolliset esteet pois.
Näin julisti ministeri Niinistö, Satakunnan Kansan mukaan.. en päässyt tilaisuuteen riistapellon raivaustalkoiden takia. Olisin kyllä yrittänyt estää noin julkisen vihreän paskan heittelyn julkisella paikalla.
Helsinkin ympärillä on 100km vapaa alue jossa ei ole tuulivoimaloita. Ei näin toteudu tuulivoimaan myönteisesti suhtautuvat ja nämä kunnianhimoiset vihreät aatteet uusiutuvan energian tuottamisesta tuulivoimaloilla.
Tähän on tultava muutos.
Tässä on ensimmäinen kohde jossa niistä suojeluskunnista ja kodinturvajoukoista olisi hyötyä.
Tyhmäkin ymmärtää mitä nuo ministeri Niinistön puheet tarkoitti, sen voi lukea Ilkka lehdestä:

Ilkka - lehti petrasi juttua raflaavalla kuvalla.
Toivottavasti Eurooppa välttyy sodalta!
Tuulivoimalat olisivat muuten helppo tuhota - ei tarvitse, kuin ampua sarja turbiiniin ja se on siinä. Isompia pommeja ja ohjuksia ei niihin kannattaisi tuhlata.
http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/...

Juhani Putkinen

Suojeluskunnat eivät tee puoluepolitiikkaa, vaan puolustavat maata ulkoista uhkaa (Venäjä) vastaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Propaganda on mielenkiintoinen sodankäynnin osa-alue, laukaustakaan ei välttämättä ammuta.

On varsin yliampuvaa edes tuoda Cervantes`n mestariteosta taistelua tuulimyllyjä vastaan nykyiseen tuulivoimaloita vastustavaan keskusteluun. Liikehdinnästä ei ole toistaiseksi kehkeytynyt vielä mitään maailmanhistorian kuuluisimpaan teokseen rinnastettavaa kerrontaa. Vastustajat ovat käsittääkseni kuin joukko kulkukoiria, jotka näyttävät hampaitansa ohikulkijoille, eikä mitään sen vakavampaa. Organisoitu susilauma olisi jo ihan toinen asia, josta Cervanteskin olisi luultavasti ollut kiinnostunut?

Kannatan suojeluskunnan ja lottajärjestöjen palauttamista, siitä olisi yhteiskunnan asioiden hoitamisen kannalta huomattavasti myös hyötyä. Vaikka ko. järjestöt ovat vain ja ainoastaan ulkoista uhkatekijää (Venäjä) vastaan perustettava, niillä olisi samalla sisäpoliittisessa mielessä eheyttävä vaikutus.

Monet turvallisuuteen ja ympäristönsuojeluun liittyvät toiminnot vaativat koulutusta ja toimivaa organisaatiota.

Tuulivoima-asiassa olen pannut merkille yhteiskunnan toimimattomuuden, uskotaan harhakuvitelmiin ja mainospuheisiin kritiikittömästi, kylätoimikunnilla ei ole kykyä toimia tällaista ulkoista uhkaa vastaan, mitä tuulivoimalat edustavat. http://www.uutismarkku.fi/cs/Satellite?c=AMArticle...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se on, eikä aseellista vastarintaa tuulivoimaloita vastaan käydä.
Tämä Länsi-Rannikon eri-arvoisuus tuulivoimaloiden sijoittelukartalla vain kiukuttaa kun verrataan Helsinkin ympäristöön. Siellä on vahvin kannatus eikä ainoatakaan isoa tuulivoimalaa.
Jokainen on tasa-arvoinen silloin kun ne vihreän liikkeen aiheuttamat tappiot maksetaan, siinäkin erräät on erräämpiä kuin erräät.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomenlahden rannikolle on yritetty rakentaa tuulivoimaloita, nyt ilmeisesti nekin mitä on jo ehditty rakentamaan korjataan pois, Inkoon Barösund etc.
Pääkaupunkiseutua täytyy myös puolustaa aivan eri tarkkuudella, tutkien on toimittava kaikissa olosuhteissa.

Toimituksen poiminnat