Jussilta Uutisia ja tietoa

Tuulivoiman rakennuslupa

Tuulivoima Suomessa on yhteiskunnan kokonaisedun vastaista, siten tarvitaan tiukka lupakäytäntö. Jokaiselle voimalalle annettavasta luvasta pitää erikseen päättää eduskunnassa.

1. Tuulivoima tarvitsee hyvin merkittäviä tukiaisia verorahoista. On punnittava joka kerta erikseen eikö verorahalle todellakaan löydy jotakin järkevää käyttöä.

2. Tuulivoimalla tuotettu sähkö on hyvin kallista - se nostaa sähkön hintaa ja siten heikentää Suomen kilpailukykyä sekä suomalaisten hyvinvointia.

3. Tuulivoimalat eivät Suomessa tuota sähköä valtakunnanverkkoon mainita saakka juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten (kovalla pakkasella) - siitä yksinkertaisesta syystä, ettei silloin tuule tarpeeksi. Eli tuulivoiman vuoksi pitää olla kallista ja saastuttavaa varavoimaa tuottamaan sähköä silloin kun ei tuule tarpeeksi. Tuulivoimayhtiöt pitäisikin määrätä tuottamaan se varavoima.

4. Tuulivoimaloiden rakentamiseen kuluu järkyttävä määrä uusiutumattomia luonnonvaroja. Sähkön tuottoon nähden noin 15 kertaisesti ydinvoimalaan verrattuna.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

J. Gagarin

Eiköhön nuo tukipaketin muut kohdat voi peruuttaa sitten aikanaan, kun uudet ydinvoimalahankkeet on konkreettisesti käynnistettyjä. Sitähän ei KEPU:llle tarvitse etukäteen kertoa... :D

Toimituksen poiminnat