Jussilta Uutisia ja tietoa

Sähkön Elspot hinta 29.11.2010 klo 8.21 - vihreät hävetkää!

Sähkön Elspot hinta 29.11.2010 klo 8.21 oli 199,89 euroa per megawattitunti - kun nyt sattuu olemaan talvi ja jonkin verran pakkasta (Helsinki -15, Jyväskylä -21, Oulu -24, Rovaniemi -17). Hinta on normaalitasoon nähden nelinkertainen.

http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman_tila/

Sähköä tuotiin Suomeen sillä hetkellä 2903 MW teholla - eli noin kahden suuren ydinvoimalan verran.

Valitettavasti vihreät ovat vastustaneet ydinvoiman lisärakentamista Suomeen - olisipa mukava saada nyt tuloja sähkön viennistä sen sijaan, että maksetaan hirvittävää hintaa tuonnista.

Tiedoksi, ettei tuulivoimalt tuota nytkään sähköä, kun ei tuule tarpeeksi (tarkistin tuulitilanteen Oulu, Kemi, Inari, Vaasa ja Vantaa). Tiedot on myös tallennettu vastaisen varalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

J. Gagarin

Vihreäthän ovat johdonmukaisesti sitä mieltä, ettei Suomi tarvitse enempää sähköä. Olen edelleen sillä kannalla, että söähkön jakelu pitäisi katkaista heiltä aina ennen kuin tuontisähköön turvaudutaan.

Juhani Putkinen

Vihreät vastustavat ydinvoimaloita, jotka tuottavat sähköä juuri silloin kun sähkön kulutus on suurinta - ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia.

Vihreät kannattavat tuulivoimaloita, jotka EIVÄT tuota sähköä (nettona, mainita saakka) juuri silloin kun sähkön kulutus on suurinta - eli sähköä pitää tuottaa erittäin saastuttavasti, kalliiseen hintaan ja suurin tukiaisin veronmaksajan pussista.

Sähköhän on välttämättömyyshyödyke, jota TÄYTYY tuottaa vähintään sen verran kuin kulloinkin kulutetaan.

Jaakko Tuononen

Joo, mutta Venäjällä tuotettu ydinsähkö ei olekaan vaarallista. En ole kuulut kenenkään vihreän sieltä tuotua sähköenergiaa vastustavan. Mutta SE on ihan hirveetä, kun sitä Suomessa(kin) tuotetaan ja vielä pitäis lisätä. Ja että vielä myyntiin? Sehän se vasta hirveetä olisikin, jos Suomeen saataisiin siitä tuloja.

Ei, ei... Köyhille suomalaisille vaan lisää energiaveroja ja sähkölle lisää hintaa. Joka niemeen, notkoon ja saarelmaan verovaroin tuettu tuulimylly ja Lapin tuntureille aurinkopaneeleja - näin se kaamos helpottu ja (vihreä) Suomi pelastuu.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

"Tiedoksi, ettei tuulivoimalt tuota nytkään sähköä, kun ei tuule tarpeeksi (tarkistin tuulitilanteen Oulu, Kemi, Inari, Vaasa ja Vantaa). Tiedot on myös tallennettu vastaisen varalle. "

Kaikilta vihreiltä propellipäiltä pitäisi katkaista sähköt ja lämpö, jos pakkasella ei ole saatavissa tuulienergiaa.

29.11.2010 10:00
Virolaiset ostavat sähköä Narvasta 222 MW
Myyvät Helsinkiin 344 MW
Virolaiset kiittävät euroista.

Viron tuulipropellit tuottavat 29.11.2010 15 MW, maksimi on 120 MW

Juhani Putkinen

Viron tuuliolot (Hiiumaa) on oleellisesti paremmat kuin Suomessa, mutta:

- Siellä on suorastaan kansanliike tuulipuistoja vastaan;

- Hallitus tulee leikkaamaan tuulisähkön tukemista ihan reippaasti;

- Puolustusministeriö on kieltänyt tuulipuistojen rakentamisia, kun ne häiritsevät tutkia.

Toimituksen poiminnat