Jussilta Uutisia ja tietoa

Sähköä tuotiin Suomeen 30.11.2010 klo 6.57 kahden SUUREN ydinvoimalan verran - 3287 MW teho

Sähköä tuotiin Suomeen 30.11.2010 klo 6.57 kahden SUUREN ydinvoimalan verran - 3287 MW teho. Kulutus 13509 MW. Elspot hinta 69,85 euroa per megawattitunti.

Kuitenkaan Suomessa ei vielä ole kova pakkanen (Helsinki -16, Jyväskylä -12, Oulu -14, Rovaniemi -20).

http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman_tila/

Jos saamme tammikuussa normaalin pakkasen, niin näyttää siltä, että viherpiipertelijöiden vuoksi olemme "kusessa" - kun ei ole saatu rakentaa tarpeeksi ydinvoimaa tuottamaan sähköä ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia.

Kello 7.00 hinta oli jo 80,04 euroa ja nousussa edelleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Juhani Putkinen

Kun hinta nousee, niin jotkut käyttäjät pistävät rukkaset naulaan, etteivät joudu maksamaan kohtuutonta hintaa - eli sähkön niukkuus leikkaa tuotantoa (kansantuloa).

Suomeksi sanottuna sähkön niukkuus heikentää Suomen kilpailukykyä.

Syyllisiä siihen ovat ydinvoiman vastustajat.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Politiikka voidaan pilkkoa moneen osaan ja yksi tärkeimmistä politiikon tehtävistä nyt ja etenkin tulevaisuudessa on energiahuollon varmistaminen sekä maakunta- että valtakunnallisella tasolla.

Olen paljon moittinut kokoomusta, mutta energiahuollon turvaamisesta he saavat ison plussan.

Kepulit ja vihreät ovat syytämässä velkaisten veronmaksajine kontolle subventoitua energiantuotantoa.

Täysin järjetöntä tuhlaamista ja globaalista näkökulmasta täysin merkityksetöntä puuhastelua joka pilaa kilpailukykymme.

Juhani Putkinen

Kello 8.00 hinta 109,76 euroa per megawattitunti.

Jouko Koskinen

"Syyllisiä siihen ovat ydinvoiman vastustajat."
Epätarkka ilmaisu - KAIKENVASTUSTAJAT on tarkempi.

Vihreä jakomielitautinen energiapolitiikka perustuu töpselisähköön ja raakaan monopolistiseen isonrahan nuoleskeluun. Sähköä tehdään tuontikaasulla ja lisäksi tuodaan pakkasilla kolmen GIGAWATIN teholla pääasiassa naapurimaiden huonosti hoidetuista ydinvoimaloista. Kesälläkin tuonti on Gigaluokkaa. Sadan talvipäivän tuontisähkö maksaa yli 170 MILJOONAA euroa Venäjän halpistarjouksesta huolimatta.

http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/483...

Vihreän myrkkypillerin ottanut Työministeri riemuitsee sähkön hinnan
noususta ajaa liää veroja ja työttömyyttä. Ymmärtänyt ministerinvalansa
täysin käänteisenä.

Juhani Putkinen

Jouko: ""Syyllisiä siihen ovat ydinvoiman vastustajat."
Epätarkka ilmaisu - KAIKENVASTUSTAJAT on tarkempi."

------------

Olen edelleen sitä mieltä, että nimenomaan ydinvoiman vastustaminen on tässä se oleellisin asia.

Toki myös vesivoiman lisärakentamisen vastustaminen (Vuotos, Kollaja) on ollut ja on haitallista, mutta vesivoiman potentiaali Suomessa on kuitenkin hyvin pieni verrattuna ydinvoimaan.

Kaikenvastustaminen ei ole siinäkään mielessä oikea ilmaisu, että monet ydinvoimaa vastustavat hörhöt kannattavat tuulivoimaa, jonka lisärakentaminen Suomeen on hyvin haitallista. Kannattaa muistaa myös haitallinen biovouhotus, jota nämä samat tahot kannattavat.

J. Gagarin

Suomi on energiaintensivisesti teollistunut pohjoinen ja kylmä maa, joten juuri missään muualla maailmassa ei energian saannin turvaaminen ole yhtä tärkeätä kuin Suomessa, jos haluamme säilyttää nykyisenkaltaisen elämänmuotomme ja edes jossain määrin pyrkiä varmistamaan sosiaalisten tulonsiirtojen varaan rakennettua "hyvinvointiyhteiskuntaa".

Viherpiipertäjät sanovat taistelevansa ilmastonmuutosta vastaan, jotta elinmahdollisuutemme säilyisivät, mutta tuon epämääräiseen skenaarioon perustuvan päättelynsä vuoksi he ovat valmiit tuhoamaan elinmahdollisuutemme tässä ja nyt. Ja kaiken lisäksi estämään jopa ilmastoystävällisten energiamuotojen hyödyntämistä, noin ikäänkuin periaatteesta.

Viheä liike pitäisi oikeastaan kieltää laittomana kansankiihottamisliikkeenä, joka mobilisoi tietämättömiä ja asioista perillä olemattomia massoja tuhoamaan maailmamme. Lisäksi heidän agitaationsa on jo nyt tullut suunnattoman kalliiksi suomalaiselle veronmaksajalle.

Antti-Pekka Mustonen

Hyvää muistopäivää Juhani Putkiselle! terv. nimipäiväsankari

PS. Viron sähkön vienti Suomeen on lisääntynyt.

Juhani Putkinen

Toki kannattaa muistaa, että Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939 aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Talvisodan:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Talvi...

Talvisota ja energiaturvallisuus liittyvät toisiinsa.

Juhani Putkinen

Elspot hinta kello 9.30 oli 118,48 e/MWh.

M-T Heikka

Pakkasmittari on Kemissä jököttänyt 16 asteessa jo pari päivää. 20 astettakin on jo ollut. Mutta täällä on meri-ilmasto, vähän kuin Välimerellä.

Kyllähän Suomen pitäis tietysti pykätä ydinvoimala joka niemeen notkoon ja saarelmaan, jotta suomalaiset voisivat maksaa manjaana- porukan velkoja. Toinen vaihtoehto on se, että otetaan poikkeuslait käyttöön ja säädetään, pirtinlämpöylärajaksi 15 astetta, talviaikaan. Kesällä voi olla enämpi. Ja pyykkilaudat uusiokäyttöön, eikä mitään astianpesukoneita! Puuhellatkin käyttöön.

No, sitten voisi riittää energiaa Outokummullekin.

Suomalaisella sisulla.

Miksiköhän mie en tunne yhtään Vihreää miestä tai naista. No UudenSuomen sivuilla olen nähny. Varmaan ovat ekolooookista jengiä.

Juhani Putkinen

Elspot hinta kello 18.00 oli 130,53 e/MWh.

Käyttäjän kampamaneetti kuva
marko maununiemi

Näin MTV3:n verkkosivuilla toteaa Fingrid:

"Halvan sähkön ajan ennustetaan olevan lopullisesti ohi.

Verkkoyhtiö Fingridin toimitusjohtajan Jukka Ruusunen mukaan muun muassa uusi teknologia aiheuttaa sähkön hintoihin korotuksia.

- Kun kaikkialla nämä perusasiat ovat samanlaisia, en usko, että sähkön hinta laskee koskaan entiselle tasolleen. Ilmastonmuutoksen torjunta tarkoittaa sitä, että menemme uuteen teknologiaan ja se maksaa enemmän, Ruusunen sanoo.

Fingrid arvioi, että tänä talvena sähkön kulutus nousee Suomessa korkeimmillaan 15 000 megawattiin. Ennuste vastaa lämpötilaa, jonka toteutuminen on todennäköistä kerran kymmenessä vuodessa.

Suomalaisten sähkön saanti on kuitenkin turvattu."

Kyllä jotain tarttis tehdä....

Juhani Putkinen

Marko: "Kyllä jotain tarttis tehdä...."

Niin tarttee:

- On unohdettava haitallinen tuulivoiman lisärakentaminen Suomeen;
- On luovuttava biovouhotuksesta;
- On annettava lisää ydinvoimalupia ja rohkaistava täysin uusi toimija rakentamaan uusi suuri ydinvoimala jonnekin Vaasan hujakoille (lisää kilpailua ja tuotannon hajasijoitusta).

Toimituksen poiminnat