Jussilta Uutisia ja tietoa

Uusi Suomi 28.12.1939 - "Me ja eräät muut"

Suosittelen lukemaan kokonaan kyseisen kirjoituksen sivulta 2 - kun se on, kiitos nykyisen verkkolehden Uusi Suomi, helposti mahdollista:

http://www.digipaper.fi/US-talvisodan-lehdet/37599/

 

Lainaan kirjoituksesta pätkiä:

"Stalinin 60-vuotispäivän kunniaksi venäläiset uhrasivat Suomen siviiliväestön henkiä ja omaisuutta. Omia soturitaan he uhrasivat tämän vuosisadan Molokille useita tuhansia. Kaatui ja haavoittui meidänkin sotilaitamme.

 

Mutta Suomen kansa vain kovettui päättäväisyydessään.

 

Itämaisten orjavoutien on mahdotonta käsittää tällaista länsimaista sielullista tapahtumista.

 

Heidän on ilmeisesti mahdotonta käsittää vapaina syntyneitten ja kasvaneitten ihmisten, vapauttaan yli kaiken rakastavan kansan sielunliikkeitä.

 

Meidän suomalaisten on puolestamme on mahdotonta käsittää venäläis-bolshevistisia ihmisiä.

 

Esim tällaista: venäläinen upseeri joutuu vangiksi. Hän joutuu venäjäntaitoisen suomalaisen upseerin kuulusteltavaksi. Punaupseeri vain sähisee.

 

Ja tuollaisten olentojen johdolla sitten pitäisi "vapauttaa" länsimaiset kansat, meidän kansamme ensimmäiseksi, ja viedä kansat uuteen onneen ja korkeampaan sivistykseen!

 

Toinen esimerkki: pohjoisemmalla rintamallamme on saatu vangiksi venäläinen upseeri, joka lämpimikseen on pukeutunut - naisen "korselettiin". Miekkonen ei siinä huomannut mitään tavatonta, vaan sanoi tuollaisen vaatekappaleen hyvin lämmittävän. Oli saanut sen "sotasaaliiksi" jossain Petsamon tienoilla.

 

Punaupseereille siis kelpaavat omaan mieskohtaiseen käyttöön ryöstetyt naistenkin alusvaatteet. - -

 

Saaliikseen saamaansa "korselettiin" pukeutunut neuvostoupseeri on ennen kaikkea todistus siitä, että sikäli kun neuvostojoukot pääsisivät etenemään, niin se väki ryöstäisi kaiken nälissään ja viluissaan. Sille kelpaa mikä vain. Ja loput se hävittäisi tai likaisi.

 

Neuvostojoukkojen komissaarit kuuluvatkin kiihoittavan joukkojaan mm. sillä, että Suomi on vauras maa, mistä joukot saavat ruokaa ja vaatetta, kunhan vain kykenevät etenemään.

 

Rajoillamme ja rannoillamme ei käydä taistelua vain länsimaisista sivistysarvoista. Siellä taistellaan, aivan arkisella kielellä puhuen, myös järjestyneitä rosvolaumoja vastaan.

 

Vuosisatojen vieriessä venäläiset eivät ole pohjimmiltaan vähääkään muuttuneet. Hallitsi heitä joku Stalin, Pietari I tai Iivana Julma, niin perusvaistot ovat samat, rosvon ja hävittäjän vaistot.

 

Länsimaista ihmistä ne pöyristyttävät.

 

Meidän suomalaisten osana on vuosisatoja ollut taistelu noita rosvoilun ja hävityksen voimia vastaan."

 

-----

 

Kovin oli realistista ja maltillista kerrontaa Uudessa Suomessa Talvisodan kestäessä.

 

Sen miten venäläiset ovat ryöstäneet mitä saavat vietyä ja rikkoneet sekä sotkeneet sen mitä eivät saaneet varastettua olen nähnyt omin silmin Virossa kun olen tutustunut kohteisiin Venäjän miehitysjoukkojen jäljiltä. Siihen ovat joutuneet tutustumaan tshetsheenit Venäjän hyökättyä ryöstöretkilleen Tshetsheniaan ja siihen joutuivat tutustumaan georgialaiset vuonna 2008 kun Venäjä hyökkäsi Georgiaan ryöstöretkelleen.

 

Kun georgialaiset olivat pääsääntöisesti köyhiä, pitkien Venäjän miehitysjaksojen vuoḱsi, niin heillä ei ollut kovin paljon arvokasta ryöstettävää - mutta esimerkiksi WC-pytyt ja televisiot kelpasivat rosvojoukoille mainiosti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tuula Hölttä

Talvisodan tapahtumista kertovaa tietoa löytyy myös puolustusvoimien sivustolta:

http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/Erikoissivustot/...

Tässä pari uutissivustolta kopioitua poliittista tiedonpätkää:

27.12.1939: Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin kiittää saamistaan 60-vuotisonnitteluista ja toivottaa voittoa Otto Wille Kuusiselle ja Suomen kansanhallitukselle.

28.12.1939: Ulkomailta: Tukholmassa ilmestyvä kommunistinen Ny Dag-lehden vastaava toimittaja Fritjof Lager tuomitaan kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen painovapauden väärinkäyttämisestä. Artikkeli, josta syyte tuli on otsikoitu "Vapaa, riippumaton Suomen kansantasavalta."

Juhani Putkinen

Niistä lyhyistä sähkeistä löytyy melkoisesti tietoa.

Tavallaan SMSää ja Twitteriä jo Talvisodan aikana. :)

Kaikki eivät jaksa lukea pitkiä artikkeleita.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Venäläisille siirtyneistä alueista oli TV:ssä muutama ohjelma. Kuvin osoitettiin miten huonosti venäläiset kohtelivat suomalaisilta anastamaansa omaisuutta. Talot ja maat jäivät hoitamatta ja nykyisin alueet näyttävät täysin ränsistyneille. Pellotkin metsittyneet.
Virolainen, mutta USA:ssa kasvanut ystävämme, sai takaisin Kuresaaresta vanhempiensa talon. Talossa olivat asuneet venäläiset ja paskoneet kellarin täyteen. Oli kova työ tehdä talosta asumiskelpoinen taas. Mikä sitä Venäjän kansaa vaivaa?
Oma isoisoiso..isäni oli Tohmajärvellä kirkonmiehenä. Kasakat tulivat, mutta isoisäni oli pelastanut vasta synnyttäneen vaimonsa turvaan ja itse pakeni hiihtäen. Pappila poltettiin ja kaikki omaisuus meni sen mukana,osa ehkä venäläisten mukana. On siksi ollut kovat työ yrittää hyväksyä kansainvälisissä tehtävissä venäläisiä. Olen harrastanut siedätyshoitoa vuosia, silti minusta ryssä on ryssä. Miksi me hyysäämme heitä tarjoamalla mahdollisuuden ostaa maita ja mantuja täältä? Jotain rajaa pitäisi vetää. Miksi sitä ei ymmärretä.

Juhani Putkinen

Kun Porkkala palautui Suomelle oltuaan Venäjällä "vuokralla", niin sekin oli aivan surkeassa kunnossa.

Hotelli Torni oli venäläisten "valvontakomission" käytössä Jatkosodan jälkeen - taas sikamaisessa kunnossa takaisin.

-----

Suomalaisilla on yleensä kunnia-asia palauttaa lainassa ollut vähintään yhtä hyvässä kunnossa takaisin, vaan ...

jarno pelkonen

Mihin ryssä koskee, se paskaksi muuttuu.
Sen verran isän puolelta sukua luovutetulta alueelta etten minäkään ymmärrä tuota ryssien avustamista ja hyysäämistä.
Venäläiseen luonteenpiirteeseen on iskostettu tuhlailu ja ympäristön raiskaaminen, joten menee vielä 1000 vuotta kun heistä tulee valtiona sivistynyt .
Kuten taas huomaamme että kun venäjällä epävakaat olot niin sitä kansanuhoa yritetään siirtää syyttämällä ulkovaltoja.

Juhani Putkinen

Niin, Venäjän "johdon" mielestä mielenosoitukset on maksettu länsimaiden toimesta.

Eihän venäläiset itse voi mitenkään olla tyytymättömiä vaaleihin, jotka taas väärennettiin ihan perusteellisesti.

Seppo Hildén

Jussi, onko noi kaikki Talvisodan ajan US-digilehdet vielä netissä luettavissa?

Juhani Putkinen

Kyllä näyttäisivät olevan - se on todella "kulttuuripalkinnon" arvoinen asia USlta.

Kokeile pistää Uuden Suomen hakuun "Talvisota". Pitäisi löytyä hakemisto, jossa on kaikki lehdet.

Seppo Hildén

No perkele, vaikka luinkin ne aikoinaan muutaman vuosi sitten US:n sivuilta kannesta kanteen hautausilmoituksia myöten, niin tuollaisen aikahistoriallisen aineiston jättäminen nettiin ilmaiseksi kaikkien luettavaksi on todellinen kulttuuriteko US:lta.

Marko Suutari

Kyllä ne sikojen maineen on venäläiset ihan itse hankkineet! Ei niistä kukaan historian saatossa ole huvikseen kirjoittanut. Turha on ainakaan kenenkään puolustaa tollaista touhua tai voi vapaaehtoisesti muuttaa itse sinne Venäjälle, harasoo kun pierasoo!

Juhani Putkinen

Eikä kyseessä ole pelkästään neukkulavaiheen homo soveticus, vaan jo vuonna 1859 Ivan Gontsharov tyypitti teoksessaan Oblomov venäläisen laiskaksi, likaiseksi, valehtelijaksi, juopoksi, varkaaksi, jne. mairittelevin adjektiivein.

Saksalaiset taas olivat Gontsharovin mukaan täysi vastakohta venäläisille - ahkeria, oma-aloitteisia, rehellisiä, jne.

Se oli muuten sama vuosi 1859, jolloin Venäjä lopulta onnistui miehittämään Tshetshenian monikymmenvuotisten brutaalien imperialististen valloitussotien jälkeen. Tshetshenia oli ennen miehitystä Sveitsin kaltainen demokratia - vapaat ihmiset vapaassa maassa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tänään juuri kuulin Suomeen muuttaneesta tsetseenistä. Hän ei kuunaan päivänä Venäjälle muuttaisi, jos vaikka sellainen tilanne eteen jostai pakosta tulisi. Hänkin vakuuttaa, että Venäjään ei voi luottaa. Uskokaamme hyvällä niitä, jotka ovat henkilökohtaisesti kokeneet Venäjän oloja. Silti tuntuu, että noita sinisilmäisiä ihailijoitakin vielä on roppa kaupalla, mutta mihin he perustavat ihailunsa?

Juhani Putkinen

En tiedä onko ihan oikeita Venäjän ja venäläisten ihailijoita suomalaisten joukossa kovinkaan merkittävää määrää.

Sellaisia löytynee, jotka toivovat pääsevänsä nomenklatuuran joukkoon jos Venäjä onnistuu miehittämään Suomen.

Toimituksen poiminnat