*

Jussilta Uutisia ja tietoa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 4 min 52 s sitten

Esitys IV-oluesta laimeni – ”Hyvin, hyvin laaja tuki”

12 min 52 s ago

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen (sd.) on tyytyväinen valiokunnan linjaukseen esittää eduskunnalle vahvempien alkoholijuomien säilymistä Alkossa.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on esittänyt nelosoluen vahvuisten, 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien tuomista ruokakauppoihin ja kioskeihin.

–Minä kannatan sitä, että se 4,7 prosenttia säilyy. Siihen oli valiokunnan asiantuntijakuulemisissa hyvin, hyvin laaja tuki sekä perustelut sille, että kansanterveyden kannalta on parasta, että raja säilyy siinä, Haatainen kertoo.

Jääkö IV-olut Alkon hyllyyn? Pekka Puska: Uusi esitys vaikuttaa äänestykseen – ”Meillä on horjuvia”

40 min 30 s ago

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Pusko uskoo, että valiokunnan tänään valmistunut mietintö alkoholilaista vaikuttaa äänestystulokseen prosenttirajasta.

–Uskon, uskon. Kyllä meillä on horjuvia edustajia, jotka ovat sanoneet haluavansa kuulla, mitä alan asiantuntijat ja mitä valiokunta kaikkien asiantuntijaesitysten jälkeen esittää.

Valiokunta esittää, että kaupoissa myytävien alkoholituotteiden alkoholipitoisuuden enimmäisrajaa ei nostettaisi 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin. Korotus oli hallituksen esitys.

Nyt tuli iso tyrmäys: 5,5%:lle ei valiokunnalta – Tuleeko IV-olut silti ruokakauppoihin?

56 min 56 s ago

Sosiaali- ja terveysvaliokunta tyrmää alkoholijuomien prosenttirajan noston ruokakaupoissa. Valiokunta esittää, että alkoholijuomien vähittäismyyntiluvan enimmäisprosenttia ei nosteta, vaan se säilytetään 4,7:ssä.

Valiokunta katsoo, että enimmäistilavuusprosentin nosto vaikuttaisi ratkaisevasti alkoholin saatavuuteen ja kulutuksen kasvuun. Koko mietintö julkaistaan myöhemmin tänään. Mietintöön sisältyy 3 vastalausetta.

Sebastian Tynkkysen 300 €:n sakot pysyvät – Korkeimmalta oikeudelta päätös

1 tunti 51 min ago

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa Sebastian Tynkkysen tuomioon uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oulun käräjäoikeus oli tuominnut Tynkkysen 50 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen.

Kunta haluaa seriffin, kun poliisi katoaa – mutta mitä sanoo laki?

2 tuntia 11 min ago

Enontekiön kunta haluaa paikata kunnan poliisikadon omalla seriffillä, mutta virkamiehen mukaan aikeet ovat ristiriidassa Suomen lain kanssa, kertoo Talouselämä. Enontekiö on menettämässä poliisipartionsa, kun nykyiset partiopoliisit jäävät eläkkeelle.

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen: ”Ei koskaan Natoon”

3 tuntia 16 min ago

Kansalaisten enemmistö toivoo presidenttiehdokkailta selkeitä kantoja Suomen Nato-jäsenyyteen, ilmeni Alma Median keskiviikkona julkaisemasta kyselystä.

Ainakin yksi ehdokas vastaa huutoon, vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

Sami Kapasen KalPa rajussa nosteessa, HIFK:n putkikin katkaistiin

10 tuntia 55 min ago

HIFK:n syyskuussa alkanut voittoputki Nordiksella tuli päätökseen KalPan voitettua keskiviikkona 3-2 HIFK hävisi kamppailun jo avauserään, kun nopea ja yritteliäs KalPa karkasi kahden maalin johtoon.

- Haluan onnitella KalPaa. He olivat tänään yritteliäämpiä ja nopeampia kuin me. Intohimo puuttui meiltä tänään. Alussa oli ihan sen näköistä, että tästä tulee vielä peli, mutta 0-1-maalista KalPa sai aika paljon henkeä päälle. He veivät peliä varsinkin ensimmäisessä erässä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

HIFK:lle ei jäänyt mitään seliteltävää keskiviikkoillasta.

Leijonille kauden avaustappio

13.12.2017 22:43

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue koki keskiviikkona kauden avaustappionsa. Tshekki otti Prahan O2-areenalla yli 16 000 katsojan edessä voiton maalein 3-2.

Ensimmäisessä erässä Suomi siirtyi 2-0 -johtoon. Maalin makuun pääsivät Sakari Manninen sekä Joonas Kemppainen, joista molemmat saattavat mahtua Leijonien olympiajoukkueeseen. Kemppaisen maalin syötti Julius Junttila.

Manninen riisti kiekon hienosti tshekkipelaajalta ja karkasi maalintekoon. Hän on ollut tämän kauden EHT-maaotteluissa positiivinen yllättäjä.

”Sinun puolueesi oli silloin hallituksessa” – Vaatimus turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä tyrmättiin MTV:n tentissä

13.12.2017 22:28

Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari sekä kansanliikkeen ehdokas Paavo Väyrynen yhdistivät rivinsä vaatiessaan turvapaikanhakijoiden pysäyttämistä rajoille MTV:n presidentinvaalitentissä. Vaatimus ei saanut tukea muilta ehdokkailta, jotka eivät katso rajoilta käännyttämisen olevan edes mahdollista.

Väyrynen ja Niinistö heti vastakkain tv:ssä: ”En hyväksy”

13.12.2017 20:30

Presidentinvaaleihin viime tipassa mukaan liittynyt konkariehdokas Paavo Väyrynen pääsi heti näiden vaalien ensimmäisen tv-tenttinsä alussa haastamaan jatkokautta hakevan presidentti Sauli Niinistön. MTV:n tentissä olivat alkuun esillä presidentin valtaoikeudet.

Kansanedustaja: Nykyistä matalammat palkat mahdollisiksi Suomessa – toimeentulon turvaisi julkinen tulonsiirto ja vapautus veroista

13.12.2017 19:55

”Työttömien Suomi” ei kestä uutta talouskriisiä, varoittaa kansanedustaja Antero Vartia (vihr.) blogissaan. Yrittäjämielinen kansanedustaja haluaa parantaa työllisyyttä vapauttamalla matalapalkkaisen työn veroista sekä mahdollistamalla työn teettämisen nykyistä matalammilla palkoilla. Matalapalkalla elämistä hän tukisi julkisista varoista maksettavilla tulonlisillä, mitä ehdottaa myös taloustieteilijä Sixten Korkman.

HS: Keskusta syöksyi jo alle 15%:n – kokoomus nousi taas

13.12.2017 17:53

Pääministeripuolue keskustan alamäki jatkuu Helsingin Sanomien kyselyssä. Puolue oli mittauksen neljänneksi suosituin 14,8 prosentin kannatuksella.

Vuodessa kannatus on romahtanut peräti kuusi prosenttiyksikköä. Näin alhaalla kannatus oli viimeksi syksyllä 2011.

Kokoomus sen sijaan vankisti asemiaan kärjessä 22,2 prosentin kannatuksella, joka on suurempi kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna. Toisena on SDP 19 prosentilla.

Janne Ojasen poika näyttelee isäänsä MM95-elokuvassa

13.12.2017 17:04

Moni muistaa jääkiekkoilija Janne Ojasen Tapparan ikonina, mutta Ojanen on tehnyt sankaritekoja myös Suomen maajoukkueessa. Hän oli mukana muun muassa Leijonien 1995 MM-kultajoukkueessa, josta kertova elokuva saa ensi-iltansa joulupäivänä.

Leijona-paidassa Ojanen oli voittamassa kultaa jo 1987 nuorten MM-kisoissa. Seuraavalla kaudella hän oli mukana hopeaa voittaneessa Leijona-joukkueessa Calgaryn olympiakisoissa. Se oli Suomen ensimmäinen miesten arvokisamitali.

Calgaryn kisoissa Suomea valmensi Pentti Matikainen, joka oli tuonut Leijonien pelaamiseen uudistuksia.

EU:ssa syttyi myrsky siirtolaisuudesta – Tuskilta ”antieurooppalainen” ehdotus

13.12.2017 16:50

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin väläytys turvapaikanhakijoiden sisäisten siirtojen pakkojärjestelmän hylkäämisestä synnytti tiistaina poliittisen myrskyn EU:ssa. Kreikkalainen maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos syytti puolalaista Tuskia antieurooppalaiseksi.

Politiikan 14 naisjohtajaa: Suomessa ollut vain kaksi naista puhemiehenä – suurin este on ehdokkuus

13.12.2017 15:24

Eduskuntapuolueiden ja -ryhmien naisjohtajat haastavat kokoomuksen, keskustan ja SDP:n etsimään naisia ehdokkaikseen puhemiehistöön. Vetoomuksen on allekirjoittanut kaikkien puolueiden johtopaikalla oleva nainen.

Suurmoskeija hylättiin – Helsingin päättäjät avoimia pienemmille moskeijahankkeille

13.12.2017 14:38

”Muslimit tarvitsevat tiloja, mutta tämä hanke ei ole kestävällä pohjalla”. Näin tiivisti Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) somessa ajatuksensa suurmoskeijahankkeen kaatamisesta.

Hän ja muut johtavat helsinkiläispäättäjät hylkäsivät nyt käsittelyssä olleen suurmoskeijahankkeen, mutta eivät sulje ovia mahdollisilta uusilta, pienemmiltä moskeijahankkeilta.

Kommentti: Epätasa-arvoa kauhistelevan YLE:n katsottava peiliin

13.12.2017 12:44

YLE on alkuviikosta räväyttänyt otsikoita nais- ja miesurheilijoiden tienestien räikeästä epätasa-arvosta. Naisen euro urheilussa on YLE:n mukaan kolme senttiä, joskin tuo laskelma tehtiin joukkuelajeista, joissa vertailtiin suomalaisia naispelaajia ulkomailla huippusarjoissa pelaaviin miespuolisiin huippuammattilaisiin.

Väyrysen kannattajakorttien tarkastus kesken – Ehdokasnumerot arvotaan maanantaina

13.12.2017 11:00

Presidenttiehdokkaat saavat oman ehdokasnumerot ensi viikon maanantaina, kun Helsingin vaalipiirilautakunta arpoo numerot. Lopullisesti ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 21. päivä.

Helsingin vaalipiirilautakuntaan jätettiin kaikkiaan kahdeksan ehdokashakemusta määräaikaan eli eiliseen tiistaihin mennessä. Käytännössä kaikkien muiden paitsi Paavo Väyrysen ehdokkuus on varmistunut. Väyrysen kannattajakorttien tarkastus on yhä kesken, mutta vaalipiirilautakunnasta kerrotaan Uudelle Suomelle, että tarkistus valmistuu ensi maanantaihin mennessä.

Jussi Halla-aho: Vistbackalle tulee lähtö – Perussuomalaisten tukisäätiö nyt ”loikkareilla”

13.12.2017 10:15

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että puolueen perustajajäseniin lukeutuva Raimo Vistbacka antaa eroilmoituksensa. Muussa tapauksessa puolue lähettää Vistbackan jälleen uuden selvityspyynnön ja käsittelee myöhemmin hänen erottamistaan.

Tutkija radiossa: Alabaman tappio kova isku Trumpille – ”Midaan kosketus” jäi toteutumatta

13.12.2017 08:52

Yhdysvalloissa republikaaninen puolue on kokenut historiallisen tappion Alabamassa, kun osavaltio valitsi uudeksi senaattoriksi demokraatti Doug Jonesin. Demokraatit eivät ole voittaneet senaattorin paikkaa Alabamassa 25 vuoteen.

Republikaanien vaalitappio on tappio myös presidentti Donald Trumpille, joka tuki konservatiiviehdokas Roy Moorea. Samalla republikaanienemmistö senaatissa eli Yhdysvaltain kaksikamarisen kongressin ylähuoneessa hupeni yhteen senaattoriin ja voimasuhteet ovat nyt 51–49.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat